Korsdraget i Skinnskatteberg

Mitt Västmanland - Glädjekören sjunger "God dag, god dag, god dag"Glädjekören sjunger "God dag, god dag, god dag". Foto: Johnny Strömberg
Textstorlek:

Korsdraget i St: Davidsgården hade onsdagen den 21 november tema Hasse och Tage. Medverkande var Stiftsadjunkt Marie Jansson som presenterade sig som pastor Jansson, en passande titel för dagens tema. Marie Blommé, präst i församlingen deltog också i underhållningen. Kyrkomusiker Susanne Bågenfelt spelade och ledde Glädjekören som framförde alla sånger. I husbandet spelade Stefan Bågenfelt på gitarr och Rolf ”Snaggen” Andersson på fiol.

Husbandet med Glädjekören körde igång med låten ”God dag, god dag, god dag” och pastor Jansson och Marie Blommé gick runt och tog i hand och hälsade på alla. Marie Blommé läste Danielssons monolog om sannolikhet, som var mycket uppskattat. Glädjekören fortsatte med ”Han satte foten i en potta” och här var det Solveig Andersson som hade foten i en potta. Kaffe med smörgåsar smakade gott efter ett trevligt framträdande.

Trevligheterna avslutades med avtackning av Elisabeth Hedlund. Elisabeth har varit en eldsjäl att samla in pengar till kyrkans internationella arbete och då särskilt till alla barn som lider i världen. Elisabeth har fixat vinster till alla Korsdrag och sedan sålt lotter, där behållningen har gått till kyrkans internationella arbete.

Elisabet har fyllt 96 år och hon tycker att nu får det räcka. Elisabeth avtackades med blommor, sen blev det tårtkalas för hela slanten.

När det led mot slut så plockade Elisabeth fram sin cittra till allas förtjusning. Hon sjöng och spelade ”Han är min sång och min glädje” med bravur.