Lillejul utan strul

Mitt Västmanland - AllsångsglädjeAllsångsglädje visas av Mulle, Gunnar, Birgitta och Gull längst fram i bilden. Foto: Ervin Rotter
Textstorlek:

I månsken och gnistrande vackert vinterväder första lördagen i december fylldes bygdegården i Ransta till brädden. Det var medlemmarna i PRO Ranstaorten som firade Lillejul. Trivselkommittén och styrelsen hade planerat allt på ett förträffligt sätt. Det hade pyntats och dukats vackert. Damerna i trivselkommittén fungerade som charmfulla värdinnor.

Sören Sennebring hälsade alla varmt välkomna, gav förhållningsorder, presenterade dagens trubadur Björn Svensson och bjöd alla gästerna till bords. Det bjöds på traditionellt julbord med sill, Janssons frestelse, köttbullar, skinka, rödbetssallad, lax och en massa annat gott. Till kaffet serverades stora pepparkakshjärtan.

Under måltiden stack trubaduren Björn Svensson emellan med några kortare visor och alla gästerna hakade på. Efter mat och åror sjöng han julsånger och visor av bland annat Evert Taube och Ulf Lundell. Han höll också i allsången och sjöng gästernas önskelåtar. Björn Svenssons uppträdande kan sammanfattas med orden harmoni både musikaliskt och socialt. Han är mycket duktig sångare och gitarrist samt anpassar sig med lätthet efter publikens önskemål.

Kalle Hedberg och Lelle Johansson skötte som vanligt årorna. De hade fått in många extravinster att lotta ut. Även de som inte vann på årorna tyckte att de fått en vinst bara av att få närvara denna mycket lyckade kväll som avslutades med sång, musik och dans till midnatt.

Text: Gunilla Rotter