Nationaldagsfirande i Skinnskatteberg

Mitt Västmanland - En tacksam publik. Foto: Johnny StrömbergEn tacksam publik. Foto: Johnny Strömberg
Textstorlek:

Över 100 personer kom för att vara med och fira Nationaldagen vid hemgården i Skinnskatteberg. Ordförande i hembygdsföreningen, Johnny Strömberg, hälsade alla hjärtligt välkomna och tackade alla för att de tog med sig solen den här gången.

Skinnskattebergs hembygdsförening, tillsammans med Kulturskolan och Svenska Kyrkan i Skinnskatteberg, var arrangörer för firandet. ”Popstråk”, en grupp på nio barn med fioler, den yngsta var fem år, visade sina kunskaper på instrumenten, under ledning av Lena Sahlberg. Heléne Leijon, präst i Svenska kyrkan i Skinnskatteberg, höll nationaldagstalet som var mycket uppskattat.

Nationalsången spelades och samtliga i publiken stämde upp i sången. Eva Anderberg ledde dansgruppen ”De tre snygga tjejerna”, Linn Söderberg, Linnea Matsanders och Emma Kuja–Halkola, som dansade som älvor på gräsmattan. Hans Johansson och Jerker Bergenheim underhöll sedan med folkmusik på sina fioler.

Efter barnens och musikanternas framträdande bjöds det på kaffe, saft och hembakat bröd. Elsi och Svenerik Andersson, Barbro Strömberg och Britt Lindberg i hembygdsföreningen hade dukat upp med kaffe och hembakat bröd till försäljning, och ingen brygger kaffe som Svenerik Andersson, det är vi helt överens om.

Ulf Lindström som varit med längst i hembygdsföreningen såg till att allt var i sin ordning som förr. Vi i hembygdsföreningen vill tacka alla från Kulturskolan, stora som små för att ni kom och förgyllde dagen. Ett särskilt tack till Heléne Leijon för nationaldagstalet som alla tog åt sig av.