Nya medaljer till Dynamix Köping

Mitt Västmanland - Tim -66 kg bronsGuld Rasmus Nolbratt, Nacka Dojo SWE. Silver Lukas Andersen, Hilleröd, DEN. Brons Tim Ericsson, Dynamix Köping, SWE.
Textstorlek:

Lördagen den 20 oktober hade Dynamix Köping tävlande på två olika tävlingar.

Henrik Björk tävlade i shootfighting på galan Escalate Challenge 6 i Nyköping. Han tävlade i -73,5 kg och mötte Fernando Flores från RenYi Fight Camp. Det blev en tuff match i buren då de båda var jämna i styrka och teknik och matchen gick full tid. Björk ansågs dock vara den bättre av de båda och samtliga domare dömde honom som segrare. Coacher var Kristofer Jonsson och Kristian Karlsson.

Björk, som även tävlar i thaiboxning, Ju-Justu och Brasiliansk Jiu-Jiutsu har nu gått tre shootfightingmatcher och är ännu obesegrad. I november är det dags för Björk att tävla i shootfighting igen, denna gång på en gala vid Slussen i Stockholm.

Samma dag var två fighters från Dynamix Köping i Nacka, Stockholm och tävlade i Ju-Jutsutävlingen Nordic Cup. Tävlingen hade i år 140 deltagare och Tim Ericsson och Kim Päivärinne från Köping tävlade för första gången i Ju-Jutsu. Med som coacher var Pär Hamberg och Johanna Hamberg.

Tim Ericsson tävlade i U18 -66 kg och mötte mer rutinerade fighters. Trots detta tog han brons i sin klass. Kim Päivärinne tävlade i seniorklassen herrar nybörjare -69 kg. Även han tog sig till bronsmatch, men förlorade striden om bronset mot Christian Bagler från Linköping.

Dynamix Köping ser nu fram mot kommande tävlingar, både i Shootfighting och Ju-Jutsu.