Nyårsbön i Heds kyrka

Mitt Västmanland - Stefan BågenfeltStefan Bågenfelt. Bilden är från tidigare musikgudstjänst. Foto: Johnny Strömberg
Textstorlek:

Som pensionärer har vi mycket att göra med föreningslivet, men vi hinner även med att gå till kyrkan ibland. Som barn var det inget nöje att gå till kyrkan och lyssna på prästen, det var bara ett malande. I dag är det annorlunda i kyrkan, prästerna är mer naturliga och nu kan man sjunga vanliga visor, pop och gospel. Det har även hänt att det dansats i kyrkogången. Jag tycker att så skall det vara. Jag tycker att det är roligt när det är lite ös i den stora kyrksalen.

På nyårsafton besökte Barbro och jag Heds kyrka där jag samtidigt tände ett ljus på min mamma och Birgers grav. I Heds kyrka var det stämningsfullt med alla julgranar framme vid altaret och alla ljus som var tända.

Präst var Marie Blommé, kyrkomusiker var Susanne Bågenfelt och även Riksspelemannen Stefan Bågenfelt var med och spelade några låtar. Han spelade bland annat gårdspolskan ”Sörbypolskan” som Stefan har komponerat. Susanne Bågenfelt med sin klockrena stämma sjöng ”En stad i ljus”. Det var en fin och minnesrik Nyårsafton.

På Nyårsdagen i Gunnilbo kyrka var det sång, musik och diktläsning. Präst var Heléne Leijon som även var med och sjöng tillsammans med Linnea Bågenfelt och Susanne Bågenfelt. Mia Ström läste sina egna dikter. Susanne spelade piano och sjöng ”Gabriellas sång” så att ögonen tårades.