PRO Ranstaorten utvecklar sig i Gysinge!

Mitt Västmanland - KonferensdeltagareKonferansdeltagarna får information om programmet.
Textstorlek:

PRO Ranstaorten har varit på tre intensiva utvecklingsdagar i Gysinge, som i år gick i hälsans tecken. Vi var ett 40-tal medlemmar som reste dit för att diskutera föreningens framtid.

Vi anlände med buss till innan lunch på fredagen och det var där dagarnas program började. Efter lunchen fick vi våra nycklar för att installera oss på rummen, därefter följde information om programmet som väntade på oss. Tord, en berättartalang från Gysinge Folkhögskola, berättade om Gysinge och dess historia under en timme. Sedan var det dags för kafferast i huvudbyggnaden innan vi fick ta oss an en av uppgifterna som vår ordförande Sören Sennebring hade dukat upp. Uppgiften var att fördela oss i åtta grupper och diskutera vår förenings styrkor och svagheter i 13 olika punktfrågor. Detta arbete pågick till kvällens middag och fortsatte sedan en timme efteråt. Vi avslutade kvällen med kvällsfika i huvudbyggnaden, som sedan fortsatte i allmänt mingel.

Vi vaknade till en solig och kylig morgon med frukost i orangeriet innan det var dags för stavgång eller promenad runt Granön eller andra frivilliga utomhusaktiviteter. Alla var tillbaka efter halvannan timme för att avsluta med fika. Då var det dags att redovisa vad vi kom fram till i grupparbetena. Vi blev inte klara med utan skulle fortsätta under söndagen, för andra aktiviteter pockade på efter lunchen.

Det var Qi Gong med teori och praktiskt utförande med vår föreläsare Anita och instruktör Marianne, som också serverade oss ingefära i form av varm dryck i pausen. Detta utfördes av deltagarna med stor inlevelse och rörelserna tog cirka två timmar att genomföra. Vi avslutade med fika igen och därefter fria aktiviteter till kvällens middag. Senare avslutades kvällen med hälsokost och överraskande underhållning. Överraskningen var den för oss välkände trubaduren Thomas Nyberg som kom och underhöll oss in på sena kvällen. Bland deltagarna syntes några nya medlemmar såsom Gunilla och Öivind Bratås samt Harry Edin.

Efter en kall natt gick solen åter upp för en ny fin dag. Frukosten väntade i orangeriet för att sedan följas av en ny aktivitet, mattcurling, innan vi slutredovisade våra grupparbeten och utvärdering av dagarna i Gysinge.