PRO:are i Ransta var "glada i hatten"

Mitt Västmanland - Vackra damer som var "glada i hatten"Ett antal vackra damer och herrar i sina hattar hos PRO Ranstaorten. Foto: Kerstin Johansson
Textstorlek:

Ordförande Hasse Falk i sin hatt hälsade ett 60-tal PRO medlemmar välkomna till ”Alla glada hattars afton” tisdagen 6 maj och även till kvällens underhållare Tomas Nyberg från Avesta. Hattar från olika tidsepoker, andra länder, föräldrar, släkt, bekanta samt egna tillverkade hattar prydde våra huvuden. Många var så eleganta och hade säkert passat in på en fin galamiddag.

En känsla infann sig från förr och 50-60-tal var i stort fokus. Dispens för herrarna som denna kväll fick bära hatt inomhus.

Festkommittén serverade oss god mat och kaffe med bakelse som lät sig väl smaka varvat med lättsam musik av Tomas Nyberg som alltid får oss i bra stämning. Lokalen, bygdegården Ransta Nästa, var sprängfylld men som ordspråket säger ”finns det hjärterum så finns det stjärterum”. Men det är akut brist på ytterligare stjärterum så att alla PRO-medlemmar får plats. Först till kvarn gäller när anmälningstiden börjar och det känns inte rätt i denna PRO Ranstaortens byagemenskap.

Rosita Gunnarsson hade köpt den åra som gav kvällens högvinst. Underhållaren Tomas Nyberg talade om att detta med årorna och allt omkring lotteriet är en egen show som han har tagit med sig till sin hemort.

En trevlig kväll med vackert prydda damer och herrar. Men som alltid finns det ett slut, så även denna kväll då alla fick ta sig hemåt ”glada i hatten”.

 

Text: Kerstin Johansson