Seniormässa i Hallstahammar

Mitt Västmanland - Seniormässa i Hallstahammar
Textstorlek:

Seniormässan i Hallstahammar 5 oktober 2013

Vår förening deltog i årets Seniormässa för personer 55+ i Folkets hus i Hallstahammar. Representanter från Stroke Västra Mälardalen var vår ordförande, Ann-Margreth Persson, styrelsemedlemmen Marianne Lindgren samt valberedningens sammankallande Gunnar Hjort som även är Hallstabo med ett brett kontaktnät på orten. Utöver dessa deltog även Stroke Västerås ordförande Tommy Bergh, även han Hallstabo.

Mässan som öppnade vid tiotiden var mycket välbesökt vilket skapade en rejäl trängsel i lokalen mellan de olika utställarnas bord. Det var inte lätt för folk med rollatorer och liknade att ta sig fram.

Vad får då en strokeförening ut av att stå med på en sån här mässa?

Dels så fick vi dela ut en stor mängd med ”Akut-kort” till mässbesökarna vilket upplevdes mycket positivt av de besökande. Även kundvagnspolletter, inbetalningskort för medlemskap delades ut.

Vi har från föreningens sida under flera år sagt ”syns man inte, så finns man inte”, vilket vi alltså levde upp till denna lördag i Hallstahammar, där vår förening driver en väl fungerande stödgrupp (självhjälpsgrupp) för strokedrabbade samt deras anhöriga. Vår förhoppning är att ännu fler strokedrabbade i Hallsta ska bli med i denna grupp som träffas i Svenska kyrkans S:t Larsgården en gång per månad under en diakons ledning. Diakonen, Bodil Johansson, gör ett mycket bra jobb där hon tar ansvar för de anhöriga i en samtalsgrupp.

 

Text och foto: Ola Kågenäs