Seniormässa i Surahammar

Mitt Västmanland - FöreläsningFoto: Ola Kågenäs
Textstorlek:

Den 6 oktober hölls den första Seniormässan i Folkets Hus i Surahammar. Stroke Västmanlands Läns ordförande Ove Puisto var inbjuden att i biografsalongen hålla en föreläsning om stroke under eftermiddagen. Tyvärr var gensvaret från besökare till föredraget i underkant, fler hade fått plats i salongen.

Seniormässan besöktes enligt arrangörerna av cirka 550 personer inklusive de utställare som fanns på plats. Här fanns det mesta att titta på och lyssna till, från kläder, skor och resor till kommunens anhörigstöd. Även polisen hade en monterplats, liksom Svenska kyrkan. Under eftermiddagen hölls även en mannekänguppvisning i den största mässlokalen vilket fick övrig verksamhet att mer eller mindre dö ut, något som vi upplevde som beklagligt.

Strokebordet, betjänades av Berit Bergh från Stroke Västerås samt av Ola Kågenäs och Ove Puisto från länsföreningen. Innan dagen var slut så hade Ove Puisto ordnat några nya medlemmar. Ola och Ove var även i kontakt med en diakon från Svenska kyrkan med förfrågan om hon var villig att delta i uppstarten av en ”stödgrupp” för dem som har fått stroke och är boende inom Surahammars kommun. Den frågan fick ett mycket positivt bemötande, så nu återstår planerandet och en annons efter årsskiftet för att samla dem som har haft stroke och deras anhöriga till en informationsträff tillsammans med kyrkan. Beslut ska under oktober tas vem och vilken förening som ska ansvara för stödgruppen från strokeföreningarnas sida. Det naturliga utifrån ansvarigt sjukhus och reseavstånd är att gruppen drivs av Strokeföreningen i Västerås.

 

Ola Kågenäs