Sillsexa i Skinnskatteberg

Mitt Västmanland - SmörgåsbordNärmast. Vanja Leneklint, Bertil Leneklint, Nelly Juhlin och Sören Juhlin, förser sig av godsakerna på smörgåsbordet. Foto: Johnny Strömberg
Textstorlek:

Hembygdsföreningen i Skinnskatteberg bjöd in till sillsexa för alla som hjälpt till och ställt upp med frivilligt arbete. Nationaldagen firades vid hemgården i Skinnskatteberg. Hembygdsföreningens damer och herrar ordnade med kaffeserveringen.

Midsommar är en helg som kräver mycket frivilligt arbete. Redan kvällen före skall majstången kläs och till det går det åt björkris och blommor i stora fång. Midsommarafton är det många som är med och hjälper till med olika aktiviteter. Alla de som är med gör ett fantastiskt arbete och med stor glädje.

Sommarkaféet under juli månad var öppet lördagar och söndagar. Det värdpar som hade ”sin helg” tillhandahöll hembakat bröd till kaffet.

Maten som det bjöds på till sillsexan var så klart hemlagad. Det var några damer som hade gjort allt så gott och fint. Vi var 24 stycken som deltog i festligheten. Under tiden vi åt av allt det goda och mådde bra visades ett bildspel. Det var bilder från aktiviteter som vi i hembygdsföreningen har haft under åren. Även lite gamla ASSI-bilder visades.