Sportlovsmatiné i Ransta bygdegård

Mitt Västmanland - Popcorn och bio gillar vi!Popcorn och bio gillar vi! Foto: Göran Wallin
Textstorlek:

Sportlovsveckan inleddes och avslutades med filmvisning för ungdomar upp till 12 år i Ransta Nästa bygdegård. Måndagens film var Sammys Äventyr 2 som besöktes av ett drygt 40-tal barn och vuxna.

Bland besökarna sågs bland annat Ransta Fritids med en grupp biointresserade barn. En påse popcorn och en festis var viktiga ingredienser för att avnjuta filmen. Den animerade filmen handlade om vännerna Sammy och Ray som njuter av sol och bad på en atoll medan de leker med sina små barnbarn, sköldpaddsungarna Ricky och Ella.

Fredagens föreställning besöktes av drygt 30-talet barn och vuxna. Även då var popcorn och festis viktigt för att avnjuta filmen. Filmtiteln var Modig. Där såg vi den vilda och bångstyriga Merida som, trots att hon är dotter till kungligheter, skulle föredra att bli känd för att hon är en skicklig bågskytt. Filmvisningen anordnades tack vare att Ransta Nästa bygdegårdsförening anslutit sig till Swedish Film för att få rättigheter till att visa film det kommande året, bland annat under sportlovet. Trivselkommittén hade fixat runt omkring arrangemanget på ett föredömligt sätt. Nästa arrangemang är påskpyssel över generationsgränserna inför påsken.