Stroke Västra Mälardalen på nostalgisk konsert

Mitt Västmanland - Glada konsertdeltagareGlada konsertdeltagare. Foto: Ann-Margreth Persson
Textstorlek:

Vi var ett ganska stort gäng från Strokeföreningen i Västra Mälardalen som tog oss till Västerås med buss för att ha en riktig nostalgikväll på Konserthuset med ”The Legends- A tribute to Elvis Presley, Roy Orbinson och Jerry Lee Lewis” den 13 oktober. Det var rock n´roll från första till sista låt, ingen kunde sitta still.

Vi möttes av verkligt porträttlika artister som tolkade och imiterade legenderna. Elvis gjordes av Henrik Åberg som sjöng många av Elvis bästa låtar, alla med darr på benen och vickande höfter. Roy Orbinson framfördes av Johnny Duvert med en röst så man trodde att Roy i egen hög person var närvarande på scenen. Jerry Lee Lewis tolkades av Jerry Carlsson som på ett fenomenalt sätt spelade piano i bästa Jerry Lee anda. En sprakande artist som höll ångan uppe på högsta nivå under kvällen.

Alla tre framförde tillsammans och var för sig hitlåt efter hitlåt. Alla tre har ju en stor låtskatt att plocka ur. Vi fick höra allt från Jailhouse rock, In the ghetto, Pretty Women, Only the lonley till Great balls of fire. Henrik Åberg framförde på slutet Elvis ”Unchained Melody” vid pianot och publiken njöt verkligen. En fullsatt salong ropade in artisterna gång på gång och publiken ville bara ha mer. Killarna ser verkligen till att stjärnglansen fortfarande lyser stark över dessa tre stora legender, Elvis Presley, Roy Orbinson och Jerry Lee Lewis. Vi åkte hem betydligt yngre i sinnet än före konserten. Den här konserten återförde oss till ungdomens dagar. En lyckad och mycket trevlig kväll.

 

Ann-Margreth Persson