Strokedagen i Östervåla 2014

Medlemmar ur Strokeföreningen Sala Heby lyste upp Östervåla torg med sina gula västar.Medlemmar ur Strokeföreningen Sala Heby lyste upp Östervåla torg med sina gula västar. Foto: Jan Linered
Textstorlek:

Den 6 maj höll vi vår Strokedag på grund av svårigheten att engagera vår huvudattraktion Ronnie Gardiner till den ordinarie strokedagen som egentligen inföll den 13 maj.

Strokeföreningen Sala Heby har en stor grupp på 38 medlemmar i Östervåla, varav många är aktiva.

Vi skulle denna dag starta på torget med information om stroke och vi lyste upp torget med våra gula västar. Tyvärr var det lite dragit men ej regn. Solen värmde emellanåt men mest värmde kaffet och den goda munken som inhandlades, det var det bästa dittills.

På kvällen klockan 18 började kvällspasset i Korskyrkan där Ronnie Gardiner visade sin rytmmetod. Cirka 35 personer hade hörsammat kallelsen och den med längsta resvägen kom från Fagersta. De var intressant när Ronnie berättade om sitt liv. Han tänkte ta sitt liv när han fick tanken att göra något för människor med funktionshinder. Sedan började vi att jobba med rytmmetoden. Först visade han att man inte behövde prata för att utöva rytm, den finns där ändå. Svårare blev det när vi skulle klappa i knät, stampa med foten och säga baa eller tim. Då blev det lite rörigt. Men jag hade förklarat att fokus måste hållas, annars är man väck. Men kul var det.

Jag får hänvisa till bilderna för att få hjälp med att förstå aktiviteten och hur roligt det var. I vilken mån det kommer att bli en uppföljningskurs i höst vet jag ännu ej, men det var min ambition med mötet.

Jag vill också på föreningens vägnar tacka för det föreningsstöd vi erhållit från Stroke-Riksförbundet för att kunna genomföre denna dag.

 

Vid pennan och bakom kameran

Jan Linered