Strokeföreningar på valberedningskurs i Färna

Mitt Västmanland - Strokeföreningar på valberedningskurs i Färna
Textstorlek:

Onsdagen den 26 mars träffades medlemmar ur styrelser samt totalt 11 personer från valberedningarna till Stroke Västmanlands läns fyra lokalföreningar för några timmars valberedningsutbildning.
Vi träffades i Färna herrgård där dagen inleddes med en gemensam lunch. Därefter hälsade Stroke Västmanlands läns ordförande Ove Puisto alla 20 närvarande varmt välkomna med ett extra varmt välkommen till dagens kursledare Peo Lindahl från Stroke-Riksförbundet.

Efter avslutad lunch med kaffe på maten, begav sig hela sällskapet iväg till den bokade konferenslokalen på andra våningen, vilket gav oss lite träning också eftersom några tog sig fram med hjälp av rullatorer.

Men med föreningarnas slogan Stöd- och Gemenskap i minnet så kom alla på plats.

Efter ytterligare en kort information från Ove Puisto om vad vi hade att förvänta oss av de kommande cirka två och en halv timmarna så tog Peo över.

Han hälsade alla välkomna och inledde sedan med att säga att valberedningarna är en av föreningens viktigaste funktioner, trots att detta med valberedare ofta behandlas lite ”så där”.

Nu delade Peo ut en folder till var om föreningens valberedning. Peo tog sig an avsnitt för avsnitt av texten och det var fritt fram för frågor under hans presentation, och frågor fick han verkligen ta emot. Det blev stundtals riktigt livliga samtal kring vissa punkter, något som vi alla tyckte var riktigt positivt!
Vad är sämre än en helt tyst åhörarskara för en föredragshållare?

Genomgången av materialet var tänkt att avslutas vid tre-tiden med eftermiddagskaffe, men intresset var så pass stort att klockan hade passerat halv fyra innan det blev kaffestund med avrundande samtal.

 

Text och foto: Ola Kågenäs
Stroke Västmanlands län