Strokeföreningen på dansuppvisning

Mitt Västmanland - DansuppvisningFoto: Ola Kågenäs
Textstorlek:

När stödgruppen i Kungsör träffades för sitt ordinarie möte i Tallåsgården den 30 oktober, var det fullt av trevliga människor iklädda röda pikétröjor på plats i lokalen. Vilka var då dessa ”rödingar”? Jo, det visade sig vara PRO Kungsörs Internationella seniordansare som var på besök för att genomföra en dryg halvtimmes uppvisning av sina danser under ledning av Isa Eriksson, gruppens ledare sedan cirka tio år. Hon ledde gruppen genom danserna med bestämd hand.

Denna dansgrupp har funnits i cirka 30 år i Kungsör, givetvis inte med samma deltagare. Gruppen som i dagsläget består av ett 20-tal deltagare träffas varje onsdag i Tallåsgården där man dansar i två timmar. Åldern på nuvarande deltagare ligger i spannet 65 år och upp till 96 år! Gruppen brukar genomföra uppvisningsdanser på olika äldreboenden samt hos andra PRO-föreningar.

Efter genomförd dansuppvisning erbjöds dansarna att delta i den efterlängtade kaffestunden tillsammans med stödgruppens, för dagen, cirka 15 deltagare. Tallåsens hembakta bullar fick som vanligt en strykande åtgång.

Avslutningen av träffen bestod av gemensam dans med de i stödgruppen som önskade prova på att dansa. Tilläggas kan att tre till fyra personer i dansgruppen valde att bli stödmedlemmar inom vår strokeförening innan träffen var slut. Vi önskar dem mycket varmt välkomna till vår växande förening!
Jag vill tacka Rolf Lindgren, PRO i Kungsör för faktauppgifterna om dansgruppen.

Ola Kågenäs