Strokeföreningen på SM-rally

Perfekt utkiksplats för att se rallybilarna komma farande. Foto: Ola Kågenäs
Textstorlek:

Den 5 oktober samlades sju personer ur föreningen på Tunadalsparkeringen i Köping för att med inhyrd buss få komma ut på en rallysträcka söder om Kolsva. Rallyt som fått namnet Kolsva-Rundan hade endast två sträckor under fredagen. Båda gick på den mycket populära Orsta-sträckan mellan Orsta och Överberga, med första start klockan 17.00. När alla förare hade kört igenom SS1 väntade ett kortare uppehåll i Kolsva. Klockan 19.00 startade SS2, det vill säga samma sträcka men med delvis mörkerkörning.

Vi från Strokeföreningen hade före rallyt en god kommunikation med en representant för arrangörsklubben Kolsva MS, som gjorde att vi fick tillstånd att via en sidoväg ta oss ända fram till mitten av sträckan, där vi i god tid kunde ta oss över själva rallyvägen för att placera oss vid en virkestrave med god sikt åt båda håll. En av våra deltagare Per Celander, en man med stort bilintresse tog sig fram med hjälp av sin rollator ända ut i skogsterrängen.

Ett mycket positivt bemötande från den vägsamfällighet som hade hand om parkeringen utefter påfartsvägen, ledde till att vi fick ett telefonnummer att ringa om och när vi ville beställa hamburgare, korv, kaffe med tilltugg samt läsk. Detta var något vi snabbt insåg kunde vara lämpligt att utnyttja innan första bil dök upp på sträckan. Vår ”ängel” Ingegerd Eriksson kom med beställda varor som vi betalade på plats ute i skogen. Snacka om god service!

Vid halv sjutiden var första rundan på sträckan avklarad och då valde vi att återvända till bussen för retur till Köping. Alla deltagare var nöjda med arrangemanget utom den stackars medlem som var anmäld men missade bussen på grund av dålig och otillräcklig information om varifrån bussen skulle avgå. Hur rallyt slutade får ni läsa om på annat forum, men totalsegrare blev Finlands nya stjärnskott inom rallysporten, Esapekka Lappi som i en lånad bil ”sopade mattan” med övriga tävlande.

 

Ola Kågenäs