Strokeföreningen på SVT-besök

Textstorlek:

Den 2 september runt lunchtid steg 37 medlemmar från STROKE Västra Mälardalen på en buss med destination Sveriges Television i Stockholm. Vår duktige och trevlige chaufför Per-Olof från Viby Buss tog sig på ett bra sätt fram genom Stockholmstrafiken längs Valhallavägen som bara någon dag senare skulle vara mer eller mindre tom på bilar pga president Obamas Sverigebesök.

När vi kommit fram till TV-huset hann vi samtliga med en fika i deras café innan det var dags för guidad visning av vårt Public Service företag. Våra guider, Carin och Hasse(?) delade upp oss i två grupper, sedan bar det iväg genom TV-huset. Grupp 1 gick till den största studion Studio 1, där vi alla förvånades över studions storlek med en rejält tagen takhöjd,

Taket var fyllt av belysningar och andra tekniska anordningar, se någon av bilderna.
Samtliga fick även besöka Studio 2, vi passerade även utanför barnredaktionens ”Bolibompa-studio”, m fl välbekanta avdelningar från TV-rutan. Ett besök gjorde även i Dekoravdelningen som ser ut som ett större snickeriföretag med mängder av utrustning. Där såg vi bl a ”Skavlan-dekoren” med sin taggiga silhuett som genom rätt belysning under sändningarna lyser som guld.
Slutligen gjordes ett besök i den gamla nu nedlagda nyhetsstudion där Göran Persson och hans kollegor inom politiken har blivit ”grillade” vid intervjuborden.
Vi fick även göra en snabbtitt in på den stora redaktionen välfylld av personal som slutbearbetade kvällens nyhetssändningar bl a. Nöjda med en väl tilltagen visning både gällande rundturens storlek och tiden där det gavs gott om utrymme för frågor tackade ”strokegänget” för sig och begav sig ut till den väntande bussen.

Nu var det hög tid för ”lekamlig spis” efter denna rundvandring på SVT. Färden ställdes mot Kista´s mässområde där våra arrangörer hade bokat bord för hela gruppen i Victoria Towers bottensektion med en stor restaurang. Efter maten som smakade alldeles utmärkt tog de flesta chansen att ta hissarna upp till tornets topp 34 våningar upp. Totalhöjden på detta inglasade höghus är nämligen hela 117 meter upp till toppen. Byggnaden som innehåller ett Scandic hotell hyser även in ett flertal kontor. Längst upp låg en bar med utsikt in över hela Stockholm.

Nöjda med dagen satte vi oss så småningom åter på bussen med Hallstahammar som första stopp där ett antal medlemmar klev av. Att denna resa kom till stånd berodde enligt vår aktivitetsansvariga Gunilla Lindkvist på ett förslag från en medlem något hon gärna tar