Strokeföreningen på vårlunch

Textstorlek:

Lördagen den 26 april 2014 samlades ett 70-tal av Stroke Västra Mälardalens medlemmar vid Kohlswa Herrgård för vårlunch.

Kohlswa Herrgård ligger intill Hedströmmen i bruksorten Kolsva. Herrgården har historiska anor från 1600-talet. Vi inledde besöket på herrgården med en guidad visning av Orangeriet, känt från ”Sommar med Ernst” från 2013.

Susan Norrman, en av ägarna berättade grundligt Orangeriets historia för sina intresserade åhörare. När hennes information var klar fick det cirka 60-talet besökare som kunde gå runt i lokalerna sitt lystmäte mättat. Ernst Kirchsteiger har tydligen en enorm dragningskraft på det motsatta könet, medan herrarna i sällskapet hade en något mer reserverad hållning.

Strax efter klockan tolv var det dags att ta sig mot restaurangen där en förrätt stod framdukad tillsammans med bordsdrycker. Vårt sällskap fick plats till siste man/kvinna och det blev en trevlig lunch denna otroligt varma och härliga aprildag. Huvudrätten bestod av fläskytterfilé med tillhörande ingredienser.

Vid 14 tiden var restaurangen tömd på gästerna från strokeföreningen. Vi skildes åt riktigt nöjda med dagen och den stora anslutningen av medlemmar gladde oss som arrangerat oerhört mycket.

 

Ola Kågenäs, Stroke Västra Mälardalen