Strokeföreningen Västra Mälardalen 20 år

Textstorlek:

Lördagen 12 oktober 2013 samlades ett drygt 80-tal medlemmar och inbjudna gäster att fira Strokeföreningen Västra Mälardalens 20-årsjubileum. Firandet skedde på Folkets hus i Köping och Restaurang Culinarens elever och lärare stod för den goda maten.

Föreningens ordförande Ann-Margreth Persson hälsade samtliga varmt välkomna. Extra roligt var att festen kunde hållas exakt samma datum som föreningen bildades för 20 år sedan, 12 oktober 1993. Föreningen har stadigt ökat och hade vid årsskiftet 569 medlemmar vilket då gjorde föreningen till Sveriges största lokala strokeförening. Detta var också något att fira.

Festligheterna inleddes sedan med en trerätters middag. Lax och räktoast, parmalindad kycklingfilé med svamprisotto och äppelkompott med kanelkrans. Culinaren har återigen visat den höga kvalité som Ullviskolans restaurangprogram har och hur duktiga elever och lärare är.

Efter maten bjöds det på sprudlande glad underhållning av ”Apabra”, det vill säga bröderna Johan och Oskar Ljungkvist. Det varierande programmet innehöll allt från finstämda visor till Jerry Williams och Elvis.

Föreningen uppvaktades av Stroke-Riksförbundets ordförande Sven Andréasson och Lena Spanó från kansliet med ett fint standar och blommor. Även Köpings kommun, genom kultur- och fritid, uppvaktade med blommor. Ove Puisto, ordförande i Stroke Västmanland och ledamot i Stroke-Riksförbundets styrelse, samt även före detta ordförande i Stroke Västra Mälardalen önskade i sitt tal föreningen lycka till i framtiden.

Avslutningsvis tackade ordföranden Ann-Margreth Persson för all uppvaktning. Att föreningen kan fira sitt 20-årsjubileum vore inte möjligt utan de krafter som tidigare arbetat i föreningen. Många har under åren lagt ner mycket tid och energi och framför allt ideellt arbete. Många tankar och mycket tack till dessa föregångare. Ett stort tack framfördes också till dagens ledare och medlemmar som gör att föreningen idag kan fortsätta mot en ljus framtid. Vi välkomnar fler att bli medlemmar, om inte annat som stödmedlemmar, och därmed att få möjligheten att delta i våra olika aktiviteter.

”Stöd och gemenskap” är vår slogan, och det vi vill ge våra medlemmar.

Är du som läsare av detta intresserad av föreningens historik kan du med fördel besöka vår hemsida www.strokevmd.se och klicka på vår förening och vidare på historia och framtid

Text: Ann-Margreth Persson och Ola Kågenäs
Foto: Ola Kågenäs