Strokeföreningens våravslutning

Mitt Västmanland - Strokeföreningens våravslutning
Textstorlek:

Avslutningen hölls i Fagersta på hembygdsgårdens loge den 12 juni med en god lunch, som några av damerna serverade. Underhållningen stod gruppen GEM för och de spelade gamla godingar från förr.

Den som höll i trådarna för arrangemanget var föreningens kassör/sekreterare Irmeli Andersson och hon har gjort ett bra jobb.

Vice ordförande Karl-Erik Davidsson hälsade de närmare 50 deltagarna välkomna, varefter Mitt Hjärtas verksamhetsansvarige Lennart Nyman redogjorde för strokevården i länet och även gav information om var och hur det hela fungerar. Köping och Fagersta samarbetar på flera sätt. Här i Fagersta har vi en mycket kunnig läkare på området som heter Mirka Kwiatkowska och som tar väl hand om patienterna.

Ola Kågenäs från Stroke Västmanlands län påpekade att fortsatt rehab efter färdigbehandling är dyr på Mitt Hjärta i jämförelse med bland annat Västerås. Han önskade att kostnaderna vore lika i hela länet. Den 3 september har Patientnämnden en samling av alla aktörer och man hoppas på 100 procent deltagande.

Den 2 september startar en omgång med RGRM (Ronni Gardiner rytm och musik) på Malmen under ledning av sjukgymnast Ingmari Westlund. Det blir sex gånger mellan 13.00 och 15.00. Om man vill vara med så går det bra att kontakta Ingela Sialle på Malmen.

 

Text: Birgitta Davidsson