Syföreningsauktion i Skinnskatteberg

Mitt Västmanland - Ett bord fullt med hembakat bröd och hemslöjdEtt bord fullt med hembakat bröd och hemslöjd. Foto: Johnny Strömberg
Textstorlek:

Kyrkliga syföreningen i Skinnskatteberg hade auktion S:t Davidsgården den 4 december. Auktionen började med att svågrarna Torbjörn Johansson och Pelle Brant spelade några låtar på fiol och gitarr. Sen drog auktionen igång och det var Marie Blommé, komminister i församlingen, och Gun Holm från syföreningen som växelvis höll i klubban.

Här fanns hantverk av högsta klass. Allt var tillverkat av skickliga damer med flinka fingrar. Det fanns juldukar av olika slag och storlekar, hemvävda mattor, både långa och korta och i olika färger. Förkläden, schalar, sockor och ett tomtepar och en fin duk med knypplad spets, ja allt som ingår i hemslöjd fanns att ropa in. Hem- bakat bröd av olika slag gick också under klubban. I pauserna såldes det ”åror” med nummer på, även här kunde man ro hem lite vinster. Limpor som var numrerade auktionerades ut och sen blev det dragning som ett lotteri. Lika var det med paketauktionen men då var det dragning på de numrerade paketen. Själv vann jag ett pepparkakshus på limpa nummer 6.

Pengarna som kom in under kvällen gick oavkortat till Värdens Barn. Det är väl ett bra sätt att skänka pengar på. Det var inget att fundera på bara att ropa in det man ville ha när behållningen gick till något så bra som Världens Barn.