TANDVÅRDSINFORMATION I KOLSVA

Textstorlek:

Tandvårdsstöden för strokedrabbade.Torsdagen den 19 november 2015, samlades stödgruppen i Kolsva till en lite annorlunda stödgruppsträff. Inbjuden till träffen var nämligen Carina Nydestedt Svensson från Tandvårdsenheten/Vårdval inom Landstinget Västmanland.

Hon informerade oss om vilka rättigheter som vi har till tandvårdstöd, allt från allmänt tandvårdsbidrag, högkostnadsskydd, särskilt tandvårdsbidrag som administreras av Försäkringskassan till tandvård för personer med stora behov pga långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning. Det sistnämnda hänger ihop med det sk blå tandvårdskortet, till vilket ett läkarintyg krävs.
Carina var verkligen kunnig och påläst inom dessa områden och fick även besvara en hel del frågor, samt dela ut informationsmaterial till de ca 10-talet deltagare som hade kommit till träffen. När Carinas föredragning var klar avslutades mötet med sockerintag i form av en god kaka med kaffe.Allt för att hålla tandvården med jobb. Carina avtackades med en stor applåd.

 Ola Kågenäs, Stroke Västra Mälardalen