Till Vinön med kyrkliga syföreningen

Mitt Västmanland - Rolf "Snaggen" AnderssonRolf "Snaggen" Andersson tittar på utsikten vid Skedvistrand.
Textstorlek:

Kyrkliga syföreningen i Skinnskatteberg ordnade en resa till Vinön i Hjälmaren lördagen den 1 juni. Klockan 8.00 startade resan från kyrkan i Skinnskatteberg via Bysala till Kolsva. Vi besökte Brukskyrkan i Kolsva där Marie Blommé höll en andakt.

Färden fortsatte sedan till Skedvistrand, och där blev det en kafferast på stående fot. Anna Karin Söderberg hade bakat bullar och rabarberkaka och fixat kaffe i termosar. Gissa om det smakade bra! Vi fortsatte till Hampetorp där det blev lite strul med färjan. Färjan tog bara en buss och några bilar i taget.

Försenade till Vinöns Värdshus blev det äntligen mat. Vad äter man där? Jo, Hjälmargös som smakade otroligt gott. En guide berättade om Vinön. Hon berättade att skolan som fanns är nedlagd och barnen får åka med färjan till fastlandet för att gå i skolan där.

Nästa besök blev Olaus Petri kyrka i Örebro. Diakon Lisbet Kjellin, som tidigare har tjänstgjort i Skinnskatteberg, tog emot oss och berättade om församlingen. Kyrkan var bygd i början av 1900-talet och blev klar 1912.

Väl hemma på kvällen var alla eniga om att det varit en trevlig resa med varmt och vackert väder. Tack Anna Karin Söderberg för en trevlig resa!

 

Text och foto: Johnny Strömberg