Veteranbilträff på Väsby Kungsgård

Mitt Västmanland - Veteranbilträff på Väsby Kungsgård
Textstorlek:

I ett strålande augustiväder anordnades en veteranbilsträff på Väsby Kungsgård med musikunderhållning av några herrar i övre tonåren, en sammansättning av Erik Ahde, Jan Aldén och Per Nordenstrand. Som grupp kallar de sig Tre romantiska herrar. Repertoaren var för kvällen anpassad till kvällens tema.

Till träffen var Jerker Alsterlund inbjuden och berätta om sitt intresse kring veteranbilar. Jerker Alsterlund gjorde sig känd i veteranbilskretsar då han bjöd in till drop in-vigsel på Power Meet i Västerås
Att det blev drop in-vigslar för Jerker var ingen självklarhet när han första gången blev tillfrågad om vigsel i samband med Power Meet. Men efter övervägande insåg han att paren önskade vigsel med inramning av en miljö som var självklar för dem, så Jerker bjöd då in till vigsel. Det blev succé! I stället för de förväntade 4–5 paren blev det 60 par!

Att bilträffen var uppskattad vittnar den stora uppslutningen av besökare. Cirka 200 personer besökte Väsby Kungsgård för att bese de skinande veteranbilarna. Strå Motor Club fick vid flera tillfällen fylla på med hamburgare och korv för att klara den strykande åtgången. Sala Centeravdelning bjöd på kaffe. Arrangemanget var ett samarbete mellan Sala Centeravdelning och Strå Motor Club.

Att fortsätta med en bilträffar på Väsby Kungsgård var en förhoppning bland många av besökarna.